08293, Україна, Київська, Буча, Пушкінська, 3-в
(068) 68-12-054
(050) 959-89-65
-
Вы смотрели 1 товар

Фіндус іде з дому

    Штрихкод 9789661042239
Автор: 
Художник: 
Кирпа Галина
Издательство: 
Навчальна книга - Богдан
Серия: 
Пригоди Петсона і Фіндуса
ID товара: 
000000
Страниц: 
28 (Мелованная)
ISBN: 
978-966-10-4223-9
Оформление Тип обложки: Твердый переплет
Иллюстрации: Цветные
2,8
(Оценило 152 человека)
Передача в службу доставки: сегодня
99 ГРН
    2004 13707 0
Нет в наличии

Петсон стомився прокидатися щоранку о четвертій годині. Річ у тім, що так рано його будив Фіндус, коли заходжувався гарцювати на ліжку. Петсон просить кота, щоб той перестав гарцювати, а не то їм доведеться перенести ліжко десь в інше місце. Фіндусові сподобалась така ідея. Адже там він зможе гарцювати на ліжку скільки заманеться. Але чи добре все-таки жити самому? Либонь, страшнувато, як уявити собі, що надворі скрадається лис... 

Чи на довго пішов Фіндус?

   Набридло Петсону кожного ранку о четвертій годині прокидатись від скрипу котячого ліжка. Тому сьогодні він попередив, щоб Фіндус перестав тупцюватись так рано, або ж йому доведеться переїхати…
    — Переберешся? — перепитав він. — Невже ти можеш отак просто взяти й перебратися звідси?
   — А можу. Якщо мені забороняють гарцювати на ліжку, то можу, — відповів Фіндус.
   Котові відразу сподобалось, що житиме сам і топтатиметься на ліжку скільки захоче. Та чи добре йому самому?

Діти попросять Вас знову і знову прочитати цю книгу. Чому?

  • Завжди є розвиток сюжету, тому ніколи не стає нудно.
  • Цікаво від першої до останньої сторінки навіть тим, хто не любить читати.
  • Почуття гумору та фантазії автора подібні до дитячих.
  • Завжди щасливий кінець.
  • Поведінка казкових героїв нагадує відносини батьків і дітей. Кіт — персонаж, подібний до дітей: непосидючий, спонтанний, він щиро дивується і протестує, робить все на показ, лякається невідомого та тішиться з дрібниць. Для дітей він одразу стає, як друг. Дідусь же — втілення батьківської опіки та турботи. З ним завжди затишно, спокійно та безпечно. Тому казка близька та зрозуміла дітям.
  • Найцікавіше – розглядати малюнки! Це авторські ілюстрації автора книги — Свена Нордквіста. Вони відіграють в історії дуже велику роль!
  • Роблять розповідь «живою» та рухомою, тому дітям цікаво спостерігати за сюжетом;
  • Герої завжди емоційні і діти швидко переймають їхні почуття;
  • Багато кумедних деталей;
  • На одному малюнку відбувається багато подій, які дитина зможе довго розглядати;
  • Їх цікаво переглядати, тому що вони кольорові та яскраві.

Коли і кому читати про Петсона і Фіндуса?

Книга про Петсона і Фіндуса для дітей від 3-х років. Але, водночас, вона не обмежується певною віковою категорією. Її можуть читати усі кому від 3-х до 99-ти. Цю книгу можна читати окремо від усіх інших книг серії, не залежно від порядку.

Свен Нордквіст — відомий шведський ілюстратор та автор дитячих книг. За професією – архітектор. Працював в рекламній компанії, оформлюючи плакати, листівки та книги. Не знайшовши ідеальної книги для ілюстрування, в 1983 р. написав і намалював свою казку «Аґатон Еман та абетка», яку подав на конкурс кращої ілюстрації для дитячої книги, який проводило шведське видавництво Opal. Одразу ж здобув перемогу. Відтоді він стає і автором, і ілюстратором своїх книг. У 1984 р. вийшла друга книга Свена Нордквіста — «Петсон, Фіндус і торт на іменини». Вона стала першою в серії «Пригоди Петсона і Фіндуса», завдяки якій автор став відомий в себе на батьківщині, а згодом і в усій Європі та світі. З того часу рік за роком автор видавав по одній новій книжці. Загалом у цій серії вийшло 10 книг, загальним тиражем 6 мільйонів примірників. Книги перекладені більш, як на 30 мов: англійську, польську, грецьку, французьку, корейську, китайську, норвезьку, литовську, угорську, італійську, російську, українську та ін. У 2003 р. був нагороджений премією Астрід Ліндгрен, у 2007 р. отримав шведську літературну премію Авґуста (Augustpris) на конкурсі «Дитяча та молодіжна книга року» за книгу «Де моя сестра?». За книгами про Петсона і Фіндуса були створені кінофільми, мультфільми, комікси, а також комп’ютерні ігри, які були нагородженні премією на одній із найвагоміших світових подій в галузі дитячого книговидання — Міжнародній дитячій книжковій виставці в Болоньї (Bologna Children's Book Fair).

Наверх